Download de folder

Download de plattegrond


Links:

Stichting Oud Ridderkerk

Gemeente Ridderkerk


Webdesign:HISTORISCHE ROUTE SLIKKERVEER

De historische route Slikkerveer is een initiatief, voortgekomen uit de vraag aan de bewoners van Slikkerveer in 2006: wat zou je willen verbeteren in je wijk?

Van de vele ingeleverde ideeën was de historische route er één. Omdat er in Slikkerveer genoeg historische plaatsen zijn, is er een werkgroep samengesteld en samenwerking gezocht met de Stichting Oud Ridderkerk. Bijna een jaar is er gewerkt aan de realisatie van de route. Dit is het resultaat.

De historische route heeft ook een website: www.historischerouteslikkerveer.nl. Tevens zijn van alle informatieborden langs de route de coördinaten vastgelegd, zodat je hem ook kunt lopen met een Global Position System (GPS). De coördinaten vind je in deze brochure.

De wandeling bestaat uit een korte en een lange versie. De lange route duurt bijna twee uur, de korte ongeveer drie kwartier. Beide wandelingen beginnen bij de Christus is Koning kerk op het Dillenburgplein. Op de kaart kun je kiezen welke route je wilt wandelen. In deze brochure wijzen wij je eerst de weg (als je geen gps bezit) voor de korte route. Daarna wordt de lange route beschreven vanaf bord 2.

Je loopt de wandeling geheel op eigen risico! Dus kijk goed uit bij het oversteken en op die plaatsen waar geen trottoir is!

Wij wensen je veel plezier bij het volgen van de route.

De Werkgroep Historische Route Slikkerveer
Februari 2008